Πένες με μυρωδάτο κοτόπουλο σε σάλτσα ντομάτας

Πένες με μυρωδάτο κοτόπουλο σε σάλτσα ντομάτας

Πένες με κομματάκια κοτόπουλου με μυρωδάτα βότανα σε σάλτσα ντομάτας, πασπαλισμένομε τριμμένη παρμεζάνα. Μια συνταγή για ένα εύκολο, νόστιμο και γρήγορο φαγητό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.γ. σπόρους μάραθου
  • 1 κ.γ. αποξηραμένες βασιλικός
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1/3 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους 2 εκ. περίπου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 3 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 1 ζωμό κότας διαλυμμένο σε 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
  • αλάτι πιπέρι ζάχαρη
  • 250 γρ. πένες 
  • Για πασπάλισμα:
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο, κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε καλά και τις μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. 
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύετε καλά τα 5 πρώτα υλικά. Προσθέτετε και τούς κύβους κοτόπουλου και ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο με το μείγμα. 
  3. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κοτόπουλο για 4 λ περίπου μέχρι να θωρακιστεί απ” όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε από το τηγάνι και το αφήνετε στην άκρη. 
  4. Μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο, προσθέτετε το σκόρδο ανακατεύοντας για 10-15 δευτερόλεπτα να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κότας διαλυμένο σε 1 φλ. ζεστό νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι και 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη.
  5. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λ περίπου. Προσθέτετε στη σάλτσα και το κοτόπουλο και σιγοβράζετε για 5 λ επιπλέον. Αφαιρείτε τη σάλτσα με το κοτόπουλο από τη φωτιά.
  6. Με ένα κουτάλι ρίχνετε αρκετή σάλτσα μέσα στο μπολ σερβιρίσματος με τις έτοιμες πένες και ανακατεύετε απαλά να καλυφθούν οι πένες. Από πάνω στρώνετε τα κομμάτια κοτόπουλου με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζετε με τη τριμμένη παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες με μυρωδάτο κοτόπουλο σε σάλτσα ντομάτας