Πένες με λουκάνικα κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Πένες με λουκάνικα κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Λουκάνικα κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας με πένες. Ένα πεντανόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. λουκάνικα κοτόπουλου
  • 500 γρ. ζυμαρικό πένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι πράσινο ή σχοινόπρασο σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνετε, τις λαδώνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις βάζετε σε πιατέλα.
  2. Εν τω μεταξύ, αφαιρείτε το εξωτερικό περίβλημα των λουκάνικων ρίχνετε τη γέμιση σε ένα μπολ και τα πολτοποιείτε με πιρούνι (ή στο μούλτι για λίγα δευτερόλεπτα). Παίρνετε το μείγμα με τα χέρια σας και πλάθετε μικρά “κεφτεδάκια”, πιέζοντάς σας ώστε να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Τα σιγοτηγανίζετε για 4-5 λεπτά σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
  3. Καθαρίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, το ξαναβάζετε στη φωτιά και προσθέτετε άλλες 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λ περίπου μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και τις φέτες μανιταριών και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 5 ακόμα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  4. Πασπαλίζετε το μείγμα μανιταριών με 1 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς για 1 λ. Προσθέτετε το ζωμό κότας, τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 5 λ περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  5. Ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και το φρέσκο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο και σιγοβράζετε για 1 λεπτό. Περιχύνετε τις πένες με τα λουκάνικα και τη κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας, γαρνίρετε με λίγες ψιλοκομμένες πράσινες φετούλες από τα κρεμμυδάκια ή σχοινόπρασα και σερβίρετε.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες με λουκάνικα κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.