Πένες με κιμά, μελιτζάνες, ελιές και φέτα στο φούρνο

Πένες με κιμά, μελιτζάνες, ελιές και φέτα στο φούρνο

Απλό γρήγορο, εύκολο και πολύ γρήγορο φαγητό. Μια συνταγή για ζυμαρικά , πένες ή μακαρόνια με κιμά και μελιτζάνες, ελιές και τυρί φέτα.

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 κιλό πένες ή ριγκατόνι
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα σε κομματάκια
  • 10 μαύρες ελιές
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 5 φρέσκες ντομάτες σε κομματάκια-6
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία,αλ τέντε, Τις στραγγίζετε και τις λαδώνετε.
  2. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβετε  τα κρεμμυδάκια, κόβετε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες.  Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι. Ξεπλένετε τις ελιές βγάζετε το κουκούτσι και τις κόβετε στα 4.
  3. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, σοτάρετε στο βούτυρο τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα κομματάκια μελιτζάνας για 2 λ. Προσθέτετε και το κιμά και σοτάρετε για 5 λ ακόμα. Προσθέτετε την τομάτα, τις ελιές, πιπέρι και τηγανίζετε για ακόμη 8-10 λ. Χαμηλώνετε την φωτιά, ρίχνετε τα βρασμένα μακαρόνια και τη μισή φέτα και ανακατεύετε.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φέτα και με τη τριμμένη φρυγανιά. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λ μέχρι να λιώσει και ροδοκοκκινίσει η φέτα. Το σερβίρετε ζεστό.

Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από εδώ



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες με κιμά, μελιτζάνες, ελιές και φέτα στο φούρνο