Αναρτήθηκε στις 03/11/2017 σε Ζυμαρικά, Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Λαδερά, Συνταγές
Πένες με κιμά, μελιτζάνες, ελιές και φέτα στο φούρνο
Απλό γρήγορο, εύκολο και πολύ γρήγορο φαγητό. Μια συνταγή για ζυμαρικά , πένες ή μακαρόνια με κιμά και μελιτζάνες, ελιές και τυρί φέτα.
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/2 κιλό πένες ή ριγκατόνι
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- 1 μεγάλη μελιτζάνα σε κομματάκια
- 10 μαύρες ελιές
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 5 φρέσκες ντομάτες σε κομματάκια-6
- 300 γρ. τυρί φέτα
- 5 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία,αλ τέντε, Τις στραγγίζετε και τις λαδώνετε.
- Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, κόβετε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες. Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι. Ξεπλένετε τις ελιές βγάζετε το κουκούτσι και τις κόβετε στα 4.
- Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, σοτάρετε στο βούτυρο τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα κομματάκια μελιτζάνας για 2 λ. Προσθέτετε και το κιμά και σοτάρετε για 5 λ ακόμα. Προσθέτετε την τομάτα, τις ελιές, πιπέρι και τηγανίζετε για ακόμη 8-10 λ. Χαμηλώνετε την φωτιά, ρίχνετε τα βρασμένα μακαρόνια και τη μισή φέτα και ανακατεύετε.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φέτα και με τη τριμμένη φρυγανιά. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λ μέχρι να λιώσει και ροδοκοκκινίσει η φέτα. Το σερβίρετε ζεστό.
Βασική ιδέα προσαρμοσμένο από εδώ
03/11/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πένες με κιμά, μελιτζάνες, ελιές και φέτα στο φούρνο