Πένες με κιμά και τριμμένη μυζήθρα

Πένες με κιμά και τριμμένη μυζήθρα

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό, εύκολο και υγιεινό φαγητό. Πένες με κιμά και τριμμένη μυζήθρα για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πένες 
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
  • 200 γρ. μυζήθρα τριμμένη *
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες στο χυμό τους **
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος light
  • Αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τον κιμά. Τον σοτάρετε απ’ όλες τις πλευρές για 7-8 λεπτά ν’ αλλάξει χρώμα και να μισοψηθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και σοτάρετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε και αφήνετε τα λαχανικά με τον κιμά να πάρουν μια βράση. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και μετά προσθέτετε τον μαϊντανό και τη ζάχαρη. Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 25 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα κιμά. 1-2 λεπτά πριν τελειώσει ρίχνετε στη σάλτσα και την κρέμα  γάλακτος.
  3. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, λίγο λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να είναι αλ ντέντε.
  4. Σουρώνετε τις πένες και τις ρίχνετε μέσα στο σκεύος με τη σάλτσα κιμά. Δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε την τριμμένη μυζήθρα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα. Πασπαλίστε [προαιρετικά] με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

* Προτιμήστε τη μυζήθρα “ Ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

** Προαιρετικά αντικαταστήστε τις φρέσκιες ντομάτες με 2 κουτιά ντοματάκια “κονκασέ”.

04a

Πηγή

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες με κιμά και τριμμένη μυζήθρα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.