Πένες στο φούρνο με μπέικον και μανιτάρια

Πένες στο φούρνο με μπέικον και μανιτάρια

Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο. Πένες στο φούρνο  με  μπέικον και μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, καλυμμένο με τυρί που λιώνει στο στόμα, στο φούρνο. Δοκιμάστε το στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι σας και όχι μόνο!

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 3-4 φέτες μπέικον σε κομματάκια 
  • 4 φλ. τσαγιού πένες 
  • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 600 γρ. ντοματοχυμό + 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C.  Βράζετε τις πένες σε κοχλαστό αλατισμένο νερό για 10 λ, τις στραγγίζετε τις λαδώνετε ελαφρώς και τις τοποθετείτε πάλι στη κατσαρόλα που τις βράσατε.
  2. Εν τω μεταξύ μέχρι να βράσουν οι πένες, ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τη πιπεριά, τα μανιτάρια και το μπέικον για 5 λ ή μέχρι να μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε το ντοματοχυμό, τη ζάχαρη, το βασιλικό και 1 ½ φλ. νερό ή ζωμό κότας, αλατοπιπερώνετε και τα σιγοβράζετε για 6-8 λ.
  3. Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας στη κατσαρόλα με τις πένες, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και αδειάζετε το μείγμα της κατσαρόλας σε πυρίμαχο σκεύος. Καλύπτετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20-25 λ.
  4. Στη συνέχεια ελέγχετε τα υγρά στο φαγητό και αν απαιτείται (ανάλογα πόσο αλ τέντε τα θέλετε) προσθέτετε λίγο επιπλέον βραστό νερό το ανακατεύετε, το ξανασκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 15-20 λ.
  5. Μετά το πασπαλίζετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα και συνεχίζετε το ψήσιμο, χωρίς το αλουμινόχαρτο, για 10 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει και ροδοκοκκινίσει το τυρί. Καλή σας όρεξη!



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες στο φούρνο με μπέικον και μανιτάρια