Πένες αραμπιάτα με λουκάνικο και φέτα

Πένες αραμπιάτα με λουκάνικο και φέτα

Μια συνταγή για ένα πικάντικο νοστιμότατο φαγητό. Πένες αραμπιάτα με λουκάνικο φέτα και κεφαλοτύρι.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πένες 
  • 3 πικάντικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γ. κοφτό μπούκοβο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 12-15 ελιές θρούμπες ξαλμυρισμένες χωρίς το κουκούτσι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο βασιλικό
  • λίγο αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το μισό χρόνο απ” όσο γράφει στο πακέτο. Δεν τις στραγγίζουμε.
  2. Εν” τω μεταξύ “σπάμε” τα σκόρδα και τα σοτάρουμε, πιέζοντάς τα, σε ζεστό ελαιόλαδο στο τηγάνι, για 1 λ μέχρι να αρωματίσουν το ελαιόλαδο, τα βγάζουμε και τα πετάμε.
  3. Στο ίδιο τηγάνι με το αρωματισμένο ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι,το λουκάνικο και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το βασιλικό, τις ελιές, τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και 1 ποτήρι νερό.
  4. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού, μεταφέρουμε με κουτάλα τρυπητή τις πένες στο τηγάνι, προσθέτουμε και τα τυριά [το κεφαλοτύρι και τη φέτα] ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες αραμπιάτα με λουκάνικο και φέτα