Πένες αλα καρμπονάρα

Πένες αλα καρμπονάρα

Υπέροχες πένες αλα καρμπονάρα!!! Ένα πάντα ευπρόσδεκτο, υπέροχο πιάτο, με πένες, καπνιστή παντσέτα, τριμμένη παρμεζάνα, περιχυμένα με αυγά. Μια συνταγή για ένα από τα πιο διάσημα ζυμαρικά από το Lazio, (Λάτσιο) της Ιταλίας στο πιάτο σας!!!

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό πένες 
  • 200 γρ. πανσέτα καπνιστή σε κομματάκια (ή μπέικον σε φέτες κομμένες σε κομμάτια)
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις πένες, σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε καλά, τις ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και τις αφήνετε στην άκρη. 
  2. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα κομματάκια πανσέτας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5 λ. ή μέχρι να ροδίσουν και γίνουν τραγανά. (Αν χρησιμοποιήσετε φέτες μπέϊκον θα τις σοτάρετε λιγότερο χρόνο). Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρείτε με λαβίδα από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
  3. Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με το λίπος της πανσέτας τις βρασμένες πένες και ανακατεύετε, σε χαμηλή φωτιά για 1 λ, ή μέχρι να ζεσταθούν καλά οι πένες. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 1/2 – 1 λ να κρυώσουν ελαφρώς οι πένες.
  4. Μετά το λεπτό προσθέτετε στο τηγάνι τα κομματάκια πανσέτας, τη παρμεζάνα, το μαϊντανό και τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Γρήγορα προσθέτετε και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να καλυφθούν οι πέννες. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες αλα καρμπονάρα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.