Πένες αλα carbonara

Πένες αλα carbonara

Απλό γρήγορο, εύκολο πεντανόστιμο φαγητό. Μια ιταλική συνταγή για ένα ελαφρύ ζυμαρικό  αλα καρμπονάρα που θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους…

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πένες ή ριγκατόνι
  • 150 γρ. μπέικον
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και εν τω μεταξύ σωτάρουμε το μπέικον στο ελαιόλαδο.
  2. Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το μισό τυρί, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Μόλις τα αβγά αρχίζουν να δένουν, ρίχνουμε τις που ήδη έχουμε σουρώσει, φροντίζοντας να γίνουν όλα την κατάλληλη στιγμή. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, με τριμμένο τυρί.

90035137_8e8ce8d680



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πένες αλα carbonara