Αναρτήθηκε στις 01/05/2017 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Πάβλοβα με μπανάνα, γκανάς σοκολάτας και φουντούκια
Μια συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο, ανάλαφρο, δροσερό και γευστικότατο γλύκισμα. Πάβλοβα με μπανάνες, γκανάς σοκολάτας, γαρνιρισμένη με φουντούκια. Απαιτητικό και χρονοβόρο στην εκτέλεσή του, θα σας αποζημιώσει όμως απολύτως με τη γεύση του.
Υλικά συνταγής
- Για τη μαρέγκα:
- 280 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια + 6 κ.σ. επιπλέον για γαρνίρισμα
- 8 ασπράδια αυγών
- 440 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. κορν φλάουερ
- 2 κ.γ. ξίδι
- 1 καψουλίτσα βανίλιας
- Για τη γκανάς σοκολάτας:
- 400 γρ. σκούρα σοκολάτα
- 750 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
- 6 μπανάνες
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη μαρέγκα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Ψιλοκόβετε τα φουντούκια στο multi. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος 3 στρογγυλά ταψάκια 20 εκ. περίπου. Διαφορετικά παίρνετε ένα χαρτί ψησίματος και το κόβετε στις διαστάσεις του μεγάλου ταψιού του φούρνου. Με οδηγό / καλούπι ένα πιάτο ή μπολ 19-20 εκ. κάνετε 3 κύκλους πάνω στο χαρτί ψησίματος και το τοποθετείτε πάνω στο ταψί. Τρίτη εναλλακτική [αν το ταψί του φούρνου δεν τους χωράει τους κύκλους] είναι τα βάλετε σε τρία ταψιά τρία χαρτιά ψησίματος που στο κέντρο του κάθε ενός θα έχετε κάνει από έναν κύκλο 20 εκ.
- Χτυπάτε στο μίξερ, σε ένα απολύτως καθαρό και στεγνό κάδο ή μπολ, σε υψηλή ταχύτητα τα ασπράδια αυγών. Μόλις αρχίζει να πήζει, προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, το ξίδι και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα.
- Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τα 280 γρ. φουντούκια και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα ή μαρίζ, απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν.
- Για το ψήσιμο: Ρίχνετε το μείγμα σε κάθε κύκλο, κουταλιά, κουταλιά, ξεκινώντας από το κέντρο, σταματώντας όταν φτάσετε στο όριο του κέντρου, έτσι ώστε να ρίξετε όλο το μείγμα σε 3 ισομερείς κύκλους. Βάζετε αν έχετε ένα ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 60 λ. Αν έχετε 3 ταψιά ψήνετε για 30 λ και μετά μετακινείτε το κάτω ταψί στο μεσαίο ράφι, το ταψί από το μεσαίο ράφι στο επάνω και το επάνω στο κάτω ράφι και ψήνετε για άλλα 30 λ.
- Σβήστε το φούρνο. Τοποθετείστε τη λαβή από μια ξύλινη κουτάλα στη πόρτα του φούρνου ώστε να τη κρατήσει μισάνοιχτη και αφήστε έτσι τις μαρέγκες μέσα στο φούρνο για 1 ώρα. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
- Για τη γκανάς σοκολάτας: Σπάστε τη σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια και τη λιώνετε μαζί με τα 300 ml κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για 20 λ περίπου μέχρι να πήξει ελαφρώς και να μισοκρυώσει.
- Για τη συναρμολόγηση: Χτυπήστε τα υπόλοιπα 450 ml κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες. Βάζετε σε μια πιατέλα τη μια μαρέγκα και την αλείφετε με το 1/3 της σοκολατένιας γκανάς. Προσθέτετε τη μισή σαντιγί, από πάνω καλύπτετε με τις μισές φέτες μπανάνας και πασπαλίζετε με 2 κ.σ. ψιλοτριμμένα φουντούκια.
- Βάζετε από πάνω τη δεύτερη μαρέγκα, αλείφετε με το άλλο 1/3 γκανάς σοκολάτας, στρώνετε την υπόλοιπη μισή σαντιγί και τις υπόλοιπες μισές φέτες μπανάνας. Πασπαλίζετε με άλλες 2 κ.σ. φουντούκια. Τέλος προσθέτετε τη τελευταία μαρέγκα, αλείφετε με το υπόλοιπο 1/3 γκανάς σοκολάτας και γαρνίρετε με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. φουντούκια. Βάζετε τη πάβλοβα στο ψυγείο για 30 λ και μετά σερβίρετε.
01/05/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πάβλοβα με μπανάνα, γκανάς σοκολάτας και φουντούκια