Πατσαβουρόπιτα με παστουρμά

Πατσαβουρόπιτα με παστουρμά

Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, πικάντικη πίτα.Πατσαβουρόπιτα με παστουρμά και τυριά. Μια συνταγή του Β. Καλλίδη για μια πεντανόσμιμη πίτα για να την απολαύσετε ως ορεκτικό, ή συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο σας ή για μεζέ με το κρασάκι ή το ουζάκι σας.  

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 5 κ.σ. βούτυρο γάλακτος φρέσκο
  • 8 φέτες παστουρμά κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο + 20 γρ. επιπλέον ψιλοτριμμένο
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο-τριμμένο + 20 γρ. επιπλέον ψιλοτριμμένο
  • 6 αυγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 κοφτό κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε με 2 κ.σ. από το φρέσκο βούτυρο ένα μεσαίο στρογγυλό ταψί. 
  2. Τυλίγετε στο φύλλο κρούστας σε ρολό και το κόβετε σε ροδέλες 1/2 εκ. περίπου. Αφρατεύετε με τα δάχτυλα τις ροδέλες για να ξεδιπλώσουν και να απλώσουν σαν μακαρόνια και τις τοποθετείτε μέσα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε στο μπολ τα κομματάκια παστουρμά και τα χοντροτριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά.
  3. Σε άλλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα και τις 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, τα χτυπάτε καλά με αυγογδάρτη να ενσωματωθούν και περιχύνετε με το μείγμα το το περιεχόμενο του μπολ με το φύλλο, το τυρί και τον παστουρμά. Πασπαλίζετε με το μπαχάρι, πιπέρι και λίγο αλάτι [προσοχή στη ποσότητα του αλατιού λόγω των τυριών].
  4. Ανακατεύετε απαλά το μείγμα της πατσαβουρόπιτας με μεγάλο κουτάλι και το μεταφέρετε στο βουτυρωμένο ταψάκι. Ισιώνετε καλά την επιφάνεια, πασπαλίζετε την επιφάνεια με τα ψιλοκομμένα τυριά και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ μέχρι να ροδοκοκκινίσει. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατσαβουρόπιτα με παστουρμά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.