Πατέ μανιταριών

Πατέ μανιταριών

Πάρτε ένα κριτσίνι και δοκιμάστε αυτό το πατέ μανιταριών! Ένα διαφορετικό αλλά πεντανόστιμο πατέ, γεμάτο γεύση που θα κάνει την διαφορά στο τραπέζι σας. Μια πολύ εύκολη συνταγή για να υπέροχο πατέ μανιταριών για να το γευτείτε σαν μεζέ με το ποτό σας, σαν ορεκτικό με κριτσίνια ή συνοδευτικό με τις ψητές μπριζόλες σας και μπιφτέκια σας.

Υλικά συνταγής

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 300 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα [*]
  • 1 κ.σ. κρασί ξηρό σέρι ή άλλο γλυκό κόκκινο επιλογής σας (προαιρετικά)
  • 1 1/2 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 125 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • χοντρό πιπέρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για να το συνοεδεύσετε: (προαιρετικά)
  • 1 μικρή μπαγκέτα 30 εκ. κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 60 ml (1/4 φλ.) ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, με βαριά βάση, ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1/2 λ. ακόμα. 
  2. Δυναμώνετε τη φωτιά σε υψηλά επίπεδα, προσθέτετε στο τηγάνι τα μανιτάρια και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σέρι και το θυμάρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1-2 λ ή μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 10 λ να κρυώσει.
  3. Μόλις κρυώσει, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ, προσθέτετε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα αλατοπίπερο και τον μαϊντανό και τα πολτοποιείτε μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Μεταφέρετε το πατέ σε ένα μπολ σερβιρίσματος, το καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. 
  4. Για να το συνοδεύσετε (προαιρετικά): Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τη μπαγκέτα σε λεπτές φετούλες, τις αλείφετε με ελαιόλαδο, τις τοποθετείτε σε ταψί και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λ ή μέχρι να ροδίσουν και φρυγανιστούν. Τις σερβίρετε με το κρύο πατέ. (Μπορείτε αφού τις αλείψετε με λάδι να τις πασπαλίσετε με λίγο αποξηραμένο θυμάρι).

[*] Μπορείτε αντί να βάλετε μόνο λευκά μανιτάρια να τα αναμίξετε και με άλλα επιλογής σας όπως μισά λευκά μισά πόρτο μπέλο ή πλευρώτους κ.λ.π. Επίσης μπορείτε να βάλετε και 2-3 κ.σ. αποξηραμένα. Σε αυτή τη περίπτωση, τα μουλιάζετε, τα στύβετε, τα ψιλοκόβετε και μετά συνεχίζετε τη διαδικασία μαζί με τα υπόλοιπα μανιτάρια.

Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και μια χούφτα ψημένα αμύγδαλα ή ψημένα καρύδια τα οποία θα πολτοποιήσετε σε μούλτι.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατέ μανιταριών

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.