Πατατοταραμοκεφτέδες νηστίσιμοι

Πατατοταραμοκεφτέδες νηστίσιμοι

Πεντανόστιμοι πατατοταραμοκεφτέδες για να απολαύσετε το τέλειο ορεκτικό ή μεζέ για το κρασάκι ή τη μπυρίτσα σας. Μια απλή και εύκολη συνταγή για τόσο νόστιμους νηστίσιμους κεφτέδες που δεν χρειάζεται να περιμένετε την εποχή της νηστείας για να τους απολαύσετε. Δοκιμάστε τους!

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία νιφάδες πατάτας για πουρέ (1 φάκελος)
  • 80 γρ. ταραμά
  • 2 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο απαλό για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι στις 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Διαλύετε τον ταραμά στο χλιαρό νερό, προσθέτετε τις νιφάδες, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να αναμιχθούν καλά και έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. 
  2. Πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια χωρίς να τα αλευρώσετε. Βάζετε αρκετό λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια, φροντίζοντας να μην βάλετε πολλά μαζί γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα διαλυθούν. 
  3. Όταν ροδίσουν ελαφρώς απ” όλες τις πλευρές τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας, να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τα σερβίρετε ζεστά, μαζί με άλλα ζεστά νηστίσιμα μεζεδάκια και καλή σας όρεξη!

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατατοταραμοκεφτέδες νηστίσιμοι

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page