Πατατοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

Πατατοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

Μια συνταγή για μια πολύ απλή πατατοσαλάτα με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι, γαρνιρισμένη με σέλινο και δυόσμο. Η νοστιμιά στην απλότητα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες κομένες σε κύβους (ή baby κομμένες στη μέση)
  • 2 κλωνάρια σέλινο ή σέλερι ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 6 κ.σ.  γιαούρτι πλήρες
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού 
  • 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο 
  • χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις βράζετε σε μπόλικο βραστό νερό για 10-12 λ μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζετε σε σουρωτήρι και τις τοποθετείτε σε λαδωμένο, με 3 κ.σ.λάδι, ταψί. Τις ανακατεύετε να πάει παντού το λάδι αλατίζετε με χονδρό αλάτι και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά εσωτερικά και ροδοκοκκινίσουν εξωτερικά. Τις αφαιρείτε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν για 15 λ περίπου.
  3. Εν τω μεταξύ χτυπάτε ελαφρά τις υπόλοιπες 3 κ.σ. λάδι με το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.
  4. Τοποθετείτε τις πατάτες σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε το ψιλοκομμένο σέλινο και το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρετε!

 

Photo και βασική ιδέα [bevcooks.com/2012/07/lemony-roasted-potato-salad/]



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατατοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού