Αναρτήθηκε στις 19/12/2015 σε Ορεκτικά - Μεζέδες, Σαλάτες, Συνταγές
Πατατοσαλάτα με σπιτική μαγιονέζα με μουστάρδα
Μια συνταγή για μια υπέροχη Πατατοσαλάτα με σπιτική μαγιονέζα με μουστάρδα, μπέικον και αυγά.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πατάτες [ίδιου μεγέθους κατά το δυνατόν]
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 130 γρ. φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένες [καθαρισμένες από το υπερβολικό λίπος]
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/3 φλ. τσαγιού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- αλάτι, ψιλοκομμένο πιπέρι
- Για τη σπιτική μαγιονέζα με μουστάρδα:
- 2 κρόκους αυγών
- 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν ή άλλη επιλογής σας
- 1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
- 125 ml ελαιόλαδο
- αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε τις πατάτες, τις τοποθετείτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις σκεπάζετε με κρύο νερό. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να κοχλάσει καλά το νερό. Ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα, ρίχνετε αλάτι και συνεχίζετε το βράσιμο για 25-30 λ ή μέχρι να έχουν μαλακώσει καλά οι πατάτες. Τρυπήστε τες με ένα καλαμάκι από σουβλάκι και αν δείτε ότι είναι μαλακές τις στραγγίζετε σε σουρωτήρι και τις αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
- Εν τω μεταξύ, τοποθετείτε τα αυγά σε μια μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό. Ζεσταίνετε το νερό σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις αρχίσει να κοχλάζει μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια, ξεσκεπάζετε τη κατσαρολίτσα και βράστε για 8 λ. Τα αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και τα βάζετε αμέσως κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
- Σοτάρετε το ψιλοκομμένο μπέικον σε ένα τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λ ή μέχρι να ροδίσουν και γίνουν τραγανά. Τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Για τη σπιτική μαγιονέζα με μουστάρδα: Βάζετε σε μπλέντερ ή μίξερ τους κρόκους αυγών, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Με το μίξερ ή μπλέντερ σε λειτουργία προσθέστε το ελαιόλαδο σε σταθερή μικρή ροή χτυπώντας συνεχώς μέχρι να πήξει και ασπρίσει το μείγμα.
- Δοκιμάζετε τη μαγιονέζα και σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας προσθέστε λίγη ακόμα μουστάρδα για πιο πικάντικη γεύση και αλατοπίπερο. Χτυπάτε για λίγο ακόμα να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε τη μαγιονέζα σε μπολ, το σκεπάζετε το μπολ, το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσετε τη μαγιονέζα.
- Όταν κρυώσουν οι πατάτες τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις τοποθετείτε στο μπολ με τη μαγιονέζα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν. Αν δεν σερβίρετε άμεσα, τις σκεπάζετε και ξαναβάζετε το μείγμα στο ψυγείο.
- Κόβετε σε μικρά κομματάκια τα αυγά και τα βάζετε σε ένα άλλο μπολ. Προσθέτετε το μπέϊκον, τα ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια, το σχοινόπρασο και ανακατεύετε απαλά.
- Για να σερβίρετε, τοποθετείτε το μισό μείγμα πατάτας-μαγιονέζας στο βαθιά πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζετε από πάνω με το μισό μείγμα αυγών. Στρώνετε από πάνω τις υπόλοιπες μισές πατάτες-μαγιονέζας και το υπόλοιπο μείγμα αυγών.
19/12/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πατατοσαλάτα με σπιτική μαγιονέζα με μουστάρδα