Πατατόπιτα με μπέικον και γραβιέρα

Πατατόπιτα με μπέικον και γραβιέρα

Μια υπέροχη, λαχταριστή πατατόπιτα. Μια εύκολη συνταγή για μια πατατόπιτα με μπέικον και γραβιέρα.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο [*]
  • 1 κιλό πατάτες
  • 250 γρ. μπέικον σε φέτες
  • 400 γρ. γραβιέρα 
  • 5 αυγά χτυπημένα με 1/2 φλ. γάλα
  • 130 γρ. βούτυρο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζετε σε αλατισµένο νερό για 25 λ.Τις στραγγίζετε καλά. Τρίβετε τη γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη και την ανακατεύετε µε τα χτυπηµένα αυγά στο γάλα, λίγο βούτυρο και αλατοπίπερο.
  2. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και στρώνετε τα µισά φύλλα αλείφοντας κάθε φύλλο µε βούτυρο. Φροντίζετε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά του ταψιού.
  3. Απλώνετε πάνω στα φύλλα το µπέικον και κατόπιν σε στρώσεις τις µισοβρασµένες πατάτες ρίχνοντας ανάµεσα αρκετό από το µείγµα µε το τυρί και τα αυγά.
  4. Καλύπτετε µε τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρώνοντας καλά. Διπλώνετε προς τα µέσα τα φύλλα που περισσεύουν.  Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας µε βούτυρο και ψήνετε 55- 60 λ  στους 180-200° C µέχρι να ροδίσει.

[*] Αντί για φύλλο κρούστας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 φύλλα σφολιάτας. 1 φύλλο για κάτω και 1 δεύτερο φύλλο για επάνω.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατατόπιτα με μπέικον και γραβιέρα

 

2 Σχόλια

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.