Πατατοκροκέτες

Πατατοκροκέτες

Πεντανόστιμο και πανεύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια. Ποιο παιδί δεν λατρεύει τις πατατοκροκέτες σαν συνοδευτικό με όλα τα φαγητά του;  Ποιος ενήλικας θα αντισταθεί να δοκιμάσει έστω και έναν ή … μήπως και δύο και τρεις ;

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 αυγά
  • 1 μικρό, ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1/3 ματσάκι φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Για το τηγάνισμα: [*]
  • αλεύρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • φρυγανιά τριμμένη
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να μισοκρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από το μύλο λαχανικών ή τις λιώνετε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.  
  2. Τρίβετε το ξερό κρεμμύδι και το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει τα υγρά του. Χτυπάτε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα και σε άλλο μπολ χτυπάτε ελαφρά τους κρόκους. Ρίχνετε σε ένα μπολ το πουρέ της πατάτας, τους κρόκους αυγών, το κρεμμύδι, το τριμμένο τυρί ,τον μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί. 
  3. Προσθέτετε και τη μαρέγκα και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να σφίξει. Στη συνέχεια, παίρνετε μικρές  ποσότητες από το μείγμα της πατάτας και πλάθετε  στρογγυλά κροκετάκια πατάτας.
  4. Για το τηγάνισμα: Σε τρία διαφορετικά μπολ προσθέτετε ξεχωριστά το αλεύρι, τα 2 αυγά χτυπημένα και στο τρίτο τη τριμμένη φρυγανιά. Περνάτε πρώτα τις κροκέτες από το αλεύρι μετά στο αυγό μέχρι να καλυφθεί όλη η αλευρωμένη επιφάνεια και τέλος κυλάτε τις πατατοκροκέτες στη τριμμένη φρυγανιά ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
  5. Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε τηγάνι ή φριτέζα και τηγανίζετε τις πατατοκροκέτες μέχρι να πάρουν  ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα. Τις αφαιρείτε από τη φωτιά και τις τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρετε ζεστές. 

[*] Προαιρετικά, για το τηγάνισμα, μπορείτε να καλύψετε τις κροκέτες μόνο με τριμμένη φρυγανιά και να παραλείψετε το αλεύρι και τα αυγά. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατατοκροκέτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.