Πατατοκροκέτες

Πατατοκροκέτες

Αφράτες, αχνιστές πατατοκροκέτες με κομματάκια τυριού και ζαμπόν και αρωματισμένες με φρέσκα μυρωδικά, που φτιάχνονται σε ελάχιστο χρόνο.

Υλικά συνταγής

  • 3 πατάτες, βρασμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 1 κουταλιές της σούπας τυρί γραβιέρα ή πικορίνο
  • 250γρ. φέτα τριμμένη με τα δάχτυλα
  • κομματάκια τετράγωνα κίτρινου τυριού [γκούντα, τσένταρ]
  • πιπέρι
  • αλεύρι
  • 1 αυγό
  • Για το πανάρισμα:
  • Αλεύρι
  • 2 αβγά
  • Φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις ρίχνετε σε ένα μπολ και τις λιώνετε με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ζύμη.
  3. Παίρνετε μια ποσότητα ζύμης πατάτας βάζετε στο κέντρο ένα κομματάκι τυρί γκούντα και πλάθετε σε μπαλάκια.
  4. Σε ένα πιάτο βάζετε αλεύρι, σε δεύτερο πιάτο τα αβγά χτυπημένα και στο τρίτο φρυγανιά τριμμένη. Περνάτε τα μπαλάκια πρώτα από το αλεύρι να αλευρωθούν παντού καλά, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά.
  5. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και τις σερβίρετε ζεστές.
  6. Συνοδεύετε [προαιρετικά] με δροσερό ντιπ μαϊντανού [βλέπε συνταγή εδώ]

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατατοκροκέτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.