Αναρτήθηκε στις 25/06/2023 σε Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Πατατοκεφτέδες με σκόρδο και παρμεζάνα
Πεντανόστιμοι πατατοκεφτέδες με σκόρδο και παρμεζάνα. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό σνακ ή συνοδευτικό ή ορεκτικό πιάτο που σίγουρα θα αγαπήσετε μικροί και μεγάλοι. Απλά δοκιμάστε τους!
Υλικά συνταγής
- 2 φλ. τσαγιού πολτοποιημένες σε πουρέ πατάτες
- 1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα + 1/2 φλ. επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 γεμάτο κ.γ. ανάμεικτα αποξηραμένα μυρωδικά επιλογής σας, όπως ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, μαϊντανό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- σπορέλαιο ή βούτυρο για το τηγάνισμα
- φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Πολτοποιείτε σε λείο πουρέ τις βρασμένες πατάτες. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε 2 φλ. τσαγιού πουρέ και το βούτυρο και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αυγό, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το 1 φλ. τριμμένης παρμεζάνας, τα αποξηραμένα μυρωδικά και τις 3 κ.σ. αλεύρι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετείτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. παρμεζάνας σε ένα ρηχό πιάτο. Χωρίζετε το μείγμα πατάτας σε 8-12 ίσα μέρη (ανάλογα το μέγεθος που θέλετε), τα πλάθετε σε κεφτέδες και τα “περνάτε” από την παρμεζάνα να καλυφθούν ελαφρώς και από τις 2 πλευρές.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, λίγο σπορέλαιο ή βούτυρο και τηγανίζετε τους κεφτέδες μέχρι να να πάρουν ένα χρυσό-μελί χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τους μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το επιπλέον λάδι και μετά τους σερβίρετε με λίγο αλατοπίπερο κατά βούληση και φρέσκο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας απόλαυση!
Tip: Μην πολτοποιείτε ποτέ τις πατάτες σε moulti ή μπλέντερ γιατί θα γίνουν “λαστιχωτές”.
25/06/2023
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πατατοκεφτέδες με σκόρδο και παρμεζάνα