Πατατοκεφτέδες με σκόρδο και παρμεζάνα

Πατατοκεφτέδες με σκόρδο και παρμεζάνα

Πεντανόστιμοι πατατοκεφτέδες με σκόρδο και παρμεζάνα. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό σνακ ή συνοδευτικό ή ορεκτικό πιάτο που σίγουρα θα αγαπήσετε μικροί και μεγάλοι. Απλά δοκιμάστε τους!

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού πολτοποιημένες σε πουρέ πατάτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα + 1/2 φλ. επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 γεμάτο κ.γ. ανάμεικτα αποξηραμένα μυρωδικά επιλογής σας, όπως ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, μαϊντανό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σπορέλαιο ή βούτυρο για το τηγάνισμα
  • φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πολτοποιείτε σε λείο πουρέ τις βρασμένες πατάτες. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε 2 φλ. τσαγιού πουρέ και το βούτυρο και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αυγό, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το 1 φλ. τριμμένης παρμεζάνας, τα αποξηραμένα μυρωδικά και τις 3 κ.σ. αλεύρι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  2. Τοποθετείτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. παρμεζάνας σε ένα ρηχό πιάτο. Χωρίζετε το μείγμα πατάτας σε 8-12 ίσα μέρη (ανάλογα το μέγεθος που θέλετε), τα πλάθετε σε κεφτέδες και τα “περνάτε” από την παρμεζάνα να καλυφθούν ελαφρώς και από τις 2 πλευρές. 
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, λίγο σπορέλαιο ή βούτυρο και τηγανίζετε τους κεφτέδες μέχρι να να πάρουν ένα χρυσό-μελί χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τους μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το επιπλέον λάδι και μετά τους σερβίρετε με λίγο αλατοπίπερο κατά βούληση και φρέσκο φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας απόλαυση!

Tip: Μην πολτοποιείτε ποτέ τις πατάτες σε moulti ή μπλέντερ γιατί θα γίνουν “λαστιχωτές”.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατατοκεφτέδες με σκόρδο και παρμεζάνα