Πατατοκεφτέδες με γραβιέρα αφράτοι και μυρωδάτοι

Πατατοκεφτέδες με γραβιέρα αφράτοι και μυρωδάτοι

Πεντανόστιμοι, αφράτοι και μυρωδάτοι πατατοκεφτέδες με γραβιέρα ή αξιώτικο κεφαλοτύρι για  πιο πλούσια γεύση και φρέσκο δυόσμο για να τους απολαύσετε σαν σνακ, ορεκτικό ή και συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας. Μια απλή στη παρασκευή της συνταγή για τους τέλειους πατατοκεφτέδες που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες αποβραδίς 
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή αρσενικό Νάξου για πιο πλούσια γεύση
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • ελαιόλαδο (ή ανάμικτο με σπορέλαιο) για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε, κατά προτίμηση από βραδίς, τις πατάτες και τις βράζετε ολόκληρες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε ολόκληρες στο ψυγείο για να κρυώσουν και στεγνώσουν από τα υγρά τους. 
  2. Τη επομένη τις μεταφέρετε σε ένα μπολ και τις λιώνετε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το τυρί, αλατοπίπερο (μετά από δοκιμή στο αλάτι) και τέλος σταδιακά τα αυγά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχετε έναν πυκνό χυλό που να στέκεται στο κουτάλι.
  3. Βάζετε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι (2-3 εκ. από τον πυθμένα του) και το ζεσταίνετε πολύ καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, παίρνετε κουταλιές από το μείγμα, τις ρίχνετε προσεκτικά στο λάδι και τηγανίζετε τους πατατοκεφτέδες σας για περίπου 2-3 λ από κάθε πλευρά.
  4. Τους βγάζετε από το τηγάνι σας και του μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμμένη με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια. Τους σερβίρετε ζεστούς ή χλιαρούς και καλή σας απόλαυση. 

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατατοκεφτέδες με γραβιέρα αφράτοι και μυρωδάτοι

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page