Πατατοκεφτέδες με μπέικον

Πατατοκεφτέδες με μπέικον

Ένα υπέροχο ορεκτικό αγαπημένο και ευπρόσδεκτο απ” όλες τις ηλικίες. Μια εύκολη συνταγή για αφράτους και πεντανόστιμους πατατοκεφτέδες με μπέικον και μουστάρδα που τους δίνουν μια πινελιά πικάντικης γεύσης που σίγουρα θα τους απολαύσετε ως ορεκτικό, σνακ ή και μεζέ με το ποτό σας. 

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε ένα τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, να ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο μπέικον και το σοτάρετε ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει χωρίς όμως να γίνει τραγανό. Το αφαιρείτε από το φωτιά και τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Βάζετε τις πατάτες σε κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό και τις βράζετε για 12-15 λ από την ώρα του βρασμού ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν και στεγνώσουν τις μεταφέρετε σε πλατύ μπολ και τις πολτοποιείτε σε πουρέ. 
  3. Προσθέτετε στο μπολ τη μουστάρδα, τη φρυγανιά, το σχοινόπρασο, το χτυπημένο αυγό και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε και το ψιλοκομμένο μπέικον και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. 
  4. Ζεσταίνετε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τιγάνι ηλιέλαιο (το ύψος του λαδιού να φτάνει 1 εκ. πάνω από τη βάση του τηγανιού).  Βρέχετε τα χέρια σας και πλάθετε πατατοκεφτέδες πάχους 2 εκ. περίπου. Τους πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και από τις δύο πλευρές και τους τηγανίζετε στο ζεστό λάδι για 3-4 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τους αφαιρείτε από τη φωτιά και τους μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τους σερβίρετε ως ορεκτικό με σαλάτα και φέτες λεμονιού. 

Bacon-and-Potato-Fritters--550x458

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατατοκεφτέδες με μπέικον

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.