Πατάτες τηγανιτές

Πατάτες τηγανιτές

Μια εύκολη συνταγή για ένα ιδιαίτερο και αγαπημένο πιάτο με 3 απλά υλικά. Απολαύστε τις τηγανιτές πατάτες σας, σερβίροντάς τες με ένα εντυπωσιακό τρόπο που θα τις αναδείξει οπτικά και γευστικά.

Υλικά συνταγής

  • 750 γρ. πατάτες με τη φλούδα τους 
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • 50 γρ. τυρί φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βάζετε στη φωτιά μέσα σε κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό. Μόλις κοχλάσει, ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα,  χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βγάζετε για 13 λ περίπου. Στραγγίξτε τις πατάτες και αφήστε τες να κρυώσουν εντελώς.
  2. Μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε, τις τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τις βάζετε σε μεγάλο μπολ. Προαιρετικά, αν βάλετε φέτα, τρίψτε τη στο ίδιο μέρος του τρίφτη και βάλτε τη και αυτή μέσα στο μπολ. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν σε πηχτή ζύμη όλα τα υλικά.
  3. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι διαστάσεων 20 εκ. Προσθέτετε το μείγμα πατάτας και το πιέζετε σταθερά σε όλη τη βάση του τηγανιού. Το σιγοτηγανίζετε για 15 λ, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  4. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου το αναποδογυρίζετε και τηγανίζετε και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λ μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό και από αυτή τη πλευρά. Το βγάζετε σε πιατέλα, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε αμέσως ζεστό.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες τηγανιτές

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.