Πατάτες ρόστι με κρεμμύδι και πιπεριά

Πατάτες ρόστι με κρεμμύδι και πιπεριά

Οι πατάτες ρόστι, τηγανίτα πατάτας τριμμένη στο τρίφτη, είναι το εθνικό φαγητό της Ελβετίας. Στη κυριολεξία πρόκειται για πατάτες τηγανιτές, μόνο που εδώ οι πατάτες είναι τριμμένες στο τρίφτη και όχι φέτες και αυθεντική Ελβετική συνταγή περιλαμβάνει μόνο πατάτα αλάτι και πιπέρι τηγανισμένη σε βούτυρο. Φτιάχνονται σε όλο το κόσμο και μπορείτε να προσθέσετε εκτός από τη πατάτα και μυρωδικά, τυρί, ζαμπόν μπέικον κ.λ.π. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ) για πατάτες ρόστι με κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης για να συνοδεύσετε το ψητό κρέας, τα μπιφτέκια σας, το σνίτσελ σας ή σαν το τέλειο πρωινό ή ελαφρύ δείπνο με 2 τηγανιτά αυγά μάτια τοποθετημένα πάνω στη “τηγαντίτα΄ ρόστι, να σπάσετε το κρόκο που θα χυθεί πάνω στη πατάτα και θα απογειώσει τη γεύση σας! 

Υλικά συνταγής

  • 3 πατάτες καθαρισμένες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο πρώτα σε λεπτές φέτες και μετά σε μικρότερα κομμάτια (μικρά στικς)
  • 2 μικρές πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές ροδέλες και μετά στα 2 ή στα 3 (μικρά στικς)
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κομμάτια 
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες από τις φλούδες τους, τις τρίβετε στο χοντρό του τρίφτη, τις μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζετε καλά και τις αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και να στραγγίξουν πολύ καλά. Ανά διαστήματα, τις πιέζετε με μια κουτάλα ή τις πιέζετε με τα χέρια σας να στραγγίξουν καλύτερα και στη συνέχεια τις απλώνετε σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνα να φύγουν τελείως τα υγρά τους.
  2. Εν τω μεταξύ, μέχρι να στραγγίξουν οι πατάτες, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές, ανακατεύοντας συχνά, για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Μόλις μαλακώσουν προσθέτετε στο τηγάνι όλες τις στραγγισμένες πατάτες, αλατοπίπερο και λίγο λίγο, σταδιακά το βούτυρο, ανακατεύοντας ενδιάμεσα με ξύλινη κουτάλα. Αφήνετε το ρόστι να μαγειρευτεί για 8-10 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν από τη μια πλευρά. 
  4. Στη συνέχεια, με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα καπάκι κατσαρόλας “καπακώνετε” το τηγάνι και γυρίζετε προσεκτικά το ρόστι και από την άλλη πλευρά (όπως κάνετε την ομελέτα). Καλό είναι να το αναποδογυρίσετε πάνω από το νεροχύτη. Το αφήνετε να μαγειρευτεί και από την άλλη πλευρά για 6-7 λ μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει καλά. Το σερβίρετε ζεστό. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες ρόστι με κρεμμύδι και πιπεριά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.