
Πατάτες με παρμεζάνα τραγανές απ” έξω μαλακές μέσα
Τέλειος συνδυασμός τραγανής απόλαυσης και νοστιμιάς, ενώ η πινελιά παρμεζάνας τους δίνει μια πικάντικη γεύση που τις κάνει ιδανικές για συνοδευτικό σε μπάρμπεκιου ή απλά για ένα τέλειο σνακ, γρήγορα εύκολα και απλά . Μια πανεύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο ορεκτικό για να συνοδεύσετε το ποτάκι σας και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε και κόβετε σε κύβους ή κυδωνάτες τις πατάτες. Τις βράζετε σε κοχλαστό νερό για 8-10 λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθος ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε τις στραγγίζετε και τις τοποθετείτε σε πυρέξ ή ταψί.
- Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C στο γκρίλ.
- Πασπαλίστε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, τις σκόνες κρεμμυδιού και σκόρδου, το χονδρό αλάτι [προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας], το πιπέρι, τη πάπρικα και τη παρμεζάνα.
- Ψήστε τις για περίπου 10′. Φροντίστε να τις γυρίσετε μια ή δυο φορές ανά 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα. Βγάλτε τις από το φούρνο και σερβίρετέ τις ζεστές.
Πασπαλίστε προαιρετικά με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Sintayes.gr,