Αναρτήθηκε στις 21/02/2016 σε Κυρίως πιάτα, Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Πατάτες “ογκρατέν” πανεύκολες
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο. Πατάτες “ογκρατέν” για να το απολαύσετε ως ορεκτικό ή συνοδευτικό με τα ψητά σας. Ένα αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά συνταγής
- 1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
- 2 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 1/2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 300 γρ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένο
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε φέτες πάχους 5 χιλιοστών.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη κρέμα, το γάλα, το θυμάρι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να συνδυαστούν σε μια ομοιογενή κρέμα.
- Παίρνετε ένα μεγάλο οβάλ πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 33 Χ 22 εκ. και βάθος 5 εκ. το λαδώνετε και βάζετε μια στρώση από τις πατάτες [περίπου το 1/4 από τις κομμένες πατάτες]. Αλατοπιπερώνετε και απλώνετε από πάνω μια στρώση από το 1/4 μείγμα κρέμας και το 1/4 από το τριμμένο τυρί. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σχηματισθούν 4 στρώσεις συνολικά.
- Σκεπάζετε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 50 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω.
21/02/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πατάτες “ογκρατέν” πανεύκολες