Πατάτες “ογκρατέν” με μοτσαρέλα και παρμεζάνα

Πατάτες “ογκρατέν” με μοτσαρέλα και παρμεζάνα

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο και εύκολο πιάτο. Πατάτες “ογκρατέν” με μοτσαρέλα και παρμεζάνα για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι, στο μπουφέ, ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 150 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 /2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε οριζόντιες στρογγυλές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τηγανίζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 3-4 λ μέχρι να θωρακισθούν εξωτερικά. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το λάδι τους.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων βάζουμε μέσα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  4. Βουτυρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους πυρίμαχο σκεύος, και στρώνουμε μια στρώση πατάτες. Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο βούτυρο με ρίγανη, στρώνουμε τη μισή μοτσαρέλα και ρίχνουμε από πάνω τη μισή παρμεζάνα. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση πατάτες.
  5. Ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλεύρι, το υπόλοιπο βούτυρο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις πατάτες. Τελειώνουμε στρώνοντας από πάνω τα την υπόλοιπη μοτσαρέλα και πασπαλίζοντας την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν τα τυριά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας προαιρετικά με λίγο ψιλοτριμμένο μαϊντανό.

537048_569737663074326_1019225624_nΠηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες “ογκρατέν” με μοτσαρέλα και παρμεζάνα