Πατάτες ογκρατέν με τυριά, καλαμπόκι και καπνιστή γαλοπούλα

Πατάτες ογκρατέν με τυριά, καλαμπόκι και καπνιστή γαλοπούλα

Μια συνταγή για ένα πλήρες γεύμα, αλλά και υγιεινό ορεκτικό για κάθε τραπέζι. Έχει θερμίδες, αλλά λιγότερες σε σχέση με την πλήρη σε λιπαρά εκδοχή του.

Υλικά συνταγής

  • 4 μεγάλες ή 5 μέτριες πατάτες
  • 6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα κομμένα σε κομματάκια
  • ½ φλ. τσαγιού καλαμπόκι
  • 250-300 γρ. τριμμένα τυριά τύπου γκούντα, τσένταρ και ρεγγάτο αναμεμειγμένα 
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 2 αυγά
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε, πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Τρίβετε τα τυριά και τα χωρίζετε σε 2 μέρη. Τα 2/3 των τριμμένων τυριών για τις στρώσεις γέμισης και το υπόλοιπο 1/3 χωριστά για πασπάλισμα στην επιφάνεια του φαγητού.
  2. Στρώνετε σε λαδωμένο πυρέξ μια στρώση με φέτες πατάτας, τις αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε από πάνω μια μικρή ποσότητα από το καλαμπόκι, λίγα κομματάκια από τη γαλοπούλα και πασπαλίζετε με μια μικρή ποσότητα των τριμμένων τυριών.
  3. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τις στρώσεις υλικών, όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Φροντίζετε η τελευταία στρώση να είναι φέτες πατάτας τις οποίες αλατοπιπερώνετε.
  4. Χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε το γάλα  και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα ισομερώς στο πυρέξ, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/3 τριμμένων τυριών που κρατήσατε και σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ σκεπασμένα με το αλουμινόχαρτο, ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 30 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

untitled

Βασική ιδέα εδώ Φωτο

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες ογκρατέν με τυριά, καλαμπόκι και καπνιστή γαλοπούλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.