Πατάτες “Ογκρατέν” με μαγιονέζα και τυριά

Πατάτες “Ογκρατέν” με μαγιονέζα και τυριά

Ελαφρύ εύκολο και γρήγορο φαγητό. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο φαγητό. Πατάτες “ογκρατέν” με μαγιονέζα και τυριά.

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 350 γρ. μαγιονέζα 
  • 1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
  • 1 φλ. του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλ. του τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
  • 1/2 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε ψιλές στρογγυλές φέτες.
  2. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνετε μέσα τις πατάτες το κρασί, το αλάτι και το νερό και βράζετε τις πατάτες για 15′ μόνο.
  3. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τις πατάτες σε μια λεκάνη που ήδη έχετε βάλει τη μαγιονέζα, τα μισά τριμμένα τυριά και λίγο πιπέρι και τα έχετε ήδη ανακατέψει. Ανακατεύετε απαλά και τις πατάτες να ενσωματωθούν.
  4. Βάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ, πασπαλίζετε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά, περιχύνετε με τη κρέμα γάλακτος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες “Ογκρατέν” με μαγιονέζα και τυριά