Πατάτες με μανιτάρια, μπέικον και τσένταρ “ογκρατέν”

Πατάτες με μανιτάρια, μπέικον και τσένταρ “ογκρατέν”

Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που μεταμορφώνει το πιο απλό φαγητό σε ένα πεντανόστιμο υπέροχο πιάτο. Πατάτες με μανιτάρια, μπέικον και τσένταρ “ογκρατέν”.

Υλικά συνταγής

  • 4 πατάτες (περίπου 800 γρ.)
  • 150 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • 6 φέτες μπέικον
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 ml φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου για άλειμμα 
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε,  κόβετε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τα μανιτάρια και τα αλατίζετε ελαφρώς. Χονδροκόβετε το μπέικον.
  2. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 20 Χ 25 εκ. περίπου, και προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  3. Σε μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος, το φρέσκο γάλα, το αυγό, τη πάπρικα, λίγο αλατοπίπερο και τα χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε και τα 3/4 από το τριμμένο τυρί τσένταρ και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
  4. Στρώνετε στο ταψί μια στρώση πατάτες, προσθέτετε από πάνω τα μανιτάρια και το μπέικον και τα περιχύνετε με το μισό μείγμα κρέμας τυριού. Σκεπάζετε με άλλη μια στρώση πατάτες, περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας τυριού και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/4 τυρί τσένταρ.
  5. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 15 λ περίπου μέχρι να σχηματισθεί μια χρυσή κρούστα πάνω από τις πατάτες. Απολαύστε το ζεστό.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες με μανιτάρια, μπέικον και τσένταρ “ογκρατέν”

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.