Facebook43 Twitter0 Google+0 Pinterest0
Νοστιμότατες, λεμονάτες μυρωδιαστές πατατούλες baby. Ένα υπέροχο συνοδευτικό για τα ψητά σας !!!
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά στρογγυλές πατατούλες Baby potatoes με τη φλούδα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από δύο λεμόνια
- χυμό από δύο πορτοκάλια
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
- ξύσμα από μισό λεμόνι και
- μισό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο θρυμματισμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4-5 κλαράκια δενδρολίβανο για το ταψί
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Αναμειγνύετε σε ένα μπολ, ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα εσπεριδοειδών, μουστάρδα, το θρυμματισμένο δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.
- Βάζετε τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί και τις περιχύνετε με τη σάλτσα.
- Τις ανακατεύετε με τα χέρια για να πάει η σάλτσα παντού.
- Βάζετε τα κλαράκια δενδρολίβανου ανάμεσα στις πατάτες και τις ψήνετε για 1 – 1 ½ . Κατά διαστήματα ανακινείτε το ταψί για να μην κολλήσουν οι πατάτες και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.