Kοτόπουλο με πατάτες ογκρατέν

Kοτόπουλο με πατάτες ογκρατέν

Πεντανόστιμο ογκρατέν για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή για ένα γευστικότατο ελαφρύ φαγητό. Σερβίρετέ το αχνιστό με φρέσκια σαλάτα και μικροί, μεγάλοι θα το λατρέψουν!

Υλικά συνταγής

  • 6 πατάτες μέτριες βρασμένες κομμένες σε φέτες
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ (ή ένταμ, εμεντάλ, γκούντα κ.λ.π.) τριμμένο
  • 500 γραμ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. αλεύρι γεμάτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών χτυπημένους
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά,  το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο αλατοπιπερώνουμε  και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για 7-8 λ μέχρι να δέσει το μείγμα και έχουμε μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά.
  2. Αναμυγνείουμε τα 2 τριμμένα τυριά. Προσθέτουμε στη κρέμα τη μισή ποσότητα τυριών και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τους κρόκους και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα.
  3. Σε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο ή βουτυρωμένο στρώνουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, να μισοκαλύπτει η μία την άλλη.
  4. Ενδιάμεσα απλώνουμε το κοτόπουλο και το καλύπτουμε με μία ακόμη στρώση πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα. Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο μισό τριμμένο τυρί και  ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 35-40, έως ότου το φαγητό ροδίσουν καλά τα τυριά.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Kοτόπουλο με πατάτες ογκρατέν

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.