Πατάτες γιαχνί Facebook44 Twitter0 Google+0 Pinterest2
Μια συνταγή για ένα πολύ εύκολο, υγιεινό και πολύ πολύ νόστιμο πιάτο. Πατάτες γιαχνί με φρέσκο ψωμί και ελιές ή τυρί φέτα για να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα.
Υλικά συνταγής
- 8 μεγάλες πατάτες
- 1 μέτρια κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους 2,5 εκ. περίπου. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ξεφλουδίζετε και τρίβετε τις ντομάτες. [*]
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 ακόμα λεπτό. Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε καλά με πιρούνι για 1 λεπτό περίπου για να “βγάλει” τη γεύση και το άρωμά του.
- Ρίχνετε και τις τριμμένες ντομάτες, τις πατάτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο. Προσθέτετε αρκετό ζεστό νερό για να καλυφθούν οι πατάτες. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά, ανακινώντας τη κατσαρόλα ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρετε και τις απολαμβάνετε με ελιές αν νηστεύετε και με φέτα αν δεν νηστεύετε.
[*] Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τις ντομάτες ζεματίστε τες πρώτα για 1 λεπτό σε ζεστό νερό.
mygreekdish.com
06/04/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Πατάτες γιαχνί
Tags: κατσαρόλας κυρίως πιάτα λαδερά πατάτες πατάτες γιαχνί συνταγές