Πατάτες γεμιστές με τυρί στο φούρνο

Πατάτες γεμιστές με τυρί στο φούρνο

Πατάτες γεμιστές στο φούρνο. Ένα νόστιμο και εύκολο φαγητό για να το απολαύσετε ζεστό από το φούρνο, σαν ορεκτικό, μεζέ ή συνοδευτικό με τα ψητά σας. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 4 μακρόστενες μέτριες πατάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1/2 κ.γ. σως Worcestershire
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε πολύ καλά τις φλούδες από τις πατάτες με βούρτσα και τις ξεπλένετε με άφθονο νερό. Τις τυλίγετε μια μια χωριστά σε αλουμινόχαρτο (όπως είναι με τη φλούδα τους), τις τοποθετείτε σε ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 1 ¼ – 1 ½ ώρα (ανάλογα με το μέγεθός τους). Τις αφαιρείτε από το φούρνο, αφήνοντας αναμμένο το φούρνο στην ίδια θερμοκρασία. 
  2. Κόβετε τη κάθε πατάτα οριζόντια στη μέση. Τις “αδειάζετε” με ένα κουτάλι αφήνοντας λίγη μέσα περιμετρικά για να μην διαλυθούν. Μεταφέρετε το εσωτερικό της κάθε πατάτας που αφαιρέσατε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι το πολτοποιείτε ώστε να γίνει πουρές και έχετε ένα λείο μείγμα. 
  3. Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μελώσει και ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα κρεμμυδιού μέσα στο μπολ με τον πουρέ, ανακατεύετε, προσθέτετε το μισό τριμμένο τυρί, τη σως Worcestershire, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. 
  5. Μοιράζετε ισομερώς το μείγμα στις άδειες πατάτες και τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τσένταρ. Τις ξαναβάζετε στο προθερμασμένο φούρνο και τις ψήνετε για 20 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρετε αμέσως ζεστές, γαρνιρισμένες με ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες γεμιστές με τυρί στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.