Πατάτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν στο φούρνο

Πατάτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν στο φούρνο

Πατάτες γεμιστές στο φούρνο. Ένα νόστιμο και εύκολο φαγητό για να το απολαύσετε ζεστό από το φούρνο, με το λιωμένοτυρί του σαν ορεκτικό ή μεζέ ή συνοδευτικό με τα ψητά σας. Μια εύκολη συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για ένα αγαπημένο πιάτο που απλά πρέπει να το δοκιμάσετε!!!

Υλικά συνταγής

  • 4 μακρόστενες μεγάλες πατάτες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 6 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 ½ φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ 
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο σε κυβάκια ζαμπόν
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη πάπρικα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουρτσίζετε πολύ καλά τις φλούδες από τις πατάτες (με λεπτή βούρτσα) και τις ξεπλένετε με άφθονο νερό. Τις τρυπάτε σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι, τις τυλίγετε μια μια χωριστά σε αλουμινόχαρτο (όπως είναι με τη φλούδα τους), τις τοποθετείτε σε ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 1 ¼ – 1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά ανάλογα με το μέγεθός τους. Τις αφαιρείτε από το φούρνο, αφήνοντας αναμμένο το φούρνο στην ίδια θερμοκρασία. 
  2. Κόβετε τη κάθε πατάτα οριζόντια στη μέση. Τις “αδειάζετε” με ένα κουτάλι αφήνοντας λίγη μέσα περιμετρικά για να μην διαλυθούν. Μεταφέρετε το εσωτερικό της κάθε πατάτας που αφαιρέσατε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι το πολτοποιείτε ώστε να γίνει πουρές. Τις άδειες πατάτες τις τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί τη μια δίπλα στην άλλη και τις αλατοπιπερώνετε. 
  3. Λιώνετε τη 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μελώσει και ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ζεσταθούν καλά.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα κρεμμυδιού μέσα στο μπολ με τον πουρέ, και τα χτυπάτε με το μίξερ για ½ λ. Προσθέτετε και τα αυγά, τις υπόλοιπες 5 κ.σ. μαλακωμένο βούτυρο, αλατοπίπερο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. 
  5. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα το 1 φλ. τριμμένο τσένταρ και το ½ φλ. κυβάκια ζαμπόν και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Μοιράζετε ομοιόμορφα το μείγμα στις άδειες πατάτες και από πάνω τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ½ φλ. κυβάκια ζαμπόν και το ½ φλ. τριμμένο τσένταρ και προαιρετικά τις πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα. Τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.