Πατάτες γεμιστές στο αλουμινόχαρτο

Πατάτες γεμιστές στο αλουμινόχαρτο

Ιδανική πρόταση για ένα διαφορετικό ψήσιμο της πατάτας. Μια συνταγή που μπορεί άνετα να είναι ένα βασικό ορεκτικό αλλά και ένα καλό γαρνίρισμα, γρήγορο και νόστιμο, τέλειο συνοδευτικό για ψητό κρέας.

Υλικά συνταγής

  • 6 μέτριες πατάτες
  • 1 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού μπέικον ψιλοκομμένο
  • χονδρό και ψιλό αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.
  2. Τις πασπαλίζετε με χονδρό αλάτι και τις τυλίγετε μια μια σε αλουμινόχαρτο. Τις τοποθετείτε στο φούρνο μέσα σε ταψί και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς επί μια 1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  3. Ρίχνετε το μαλακό τυρί κρέμα σε μπολ και το ανακατεύετε με τη κρέμα γάλακτος τον μαϊντανό, αλάτι και το πιπέρι.
  4. Τσιγαρίζετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει καλά και το αφήνετε σε αντικολλητικό χαρτί να στραγγίσει από το λάδι του.
  5. Ανοίγετε μία μία τις πατάτες, χωρίς να αφαιρέσετε τελείως το αλουμινόχαρτο. Κάντε στο κέντρο τους δύο σχισμές σαν σταυρό και μοιράζετε την κρέμα του τυριού με το μαϊντανό. Πασπαλίζετε με το μπέικον και σερβίρετε αμέσως.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες γεμιστές στο αλουμινόχαρτο

 

Ένα Σχόλιο

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.