Πατάτες γεμιστές με ντομάτες και κασέρι

Πατάτες γεμιστές με ντομάτες και κασέρι

Πατάτες γεμιστές με ντομάτες και τυρί κασέρι. Μια εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο ορεκτικό ή μεζέ που θα απολαύσετε όπως και αν το σερβίρετε σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μεγάλες πατάτες 
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού κασέρι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Διαλέγετε πατάτες περίπου στο ίδιο μέγεθος και στρογγυλές βολικές για γέμισμα. Τις πλένετε καλά εξωτερικά και τις χαράζετε σε σχήμα σταυρού σχεδόν μέχρι τη μέση. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις ψήνετε, σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς, για 50-55  λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. 
  2. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις τοποθετείτε, μαζί με τα υγρά τους, σε ένα μπολ. Τις αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ρίγανη, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. 
  3. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, τις βγάζετε από το φούρνο και ανοίγετε προσεκτικά, με ένα μαχαίρι, το σταυρό που χαράξατε για να γεμίσετε το εσωτερικό τους. Τις αλατίζετε, μοιράζετε ισομερώς μέσα στις πατάτες τις ψιλοκομμένες ντομάτες και πασπαλίζετε, ισομερώς, με το τριμμένο κασέρι.
  4. Επιστρέφετε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λ ακόμα. Τις αφαιρείτε από το φούρνο και τις σερβίρετε ζεστές με το τυρί λιωμένο. 

Προαιρετικά, αντί να τις ανοίξετε σταυρωτά, μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι τους οριζόντια και από πάνω να στρώσετε τις ντομάτες και το τυρί. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να διαλέξετε μακρόστενες πατάτες. Όλη η άλλη διαδικασία και τα υλικά παραμένουν ως έχουν.

baked-stuffed-potatoes (1)



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες γεμιστές με ντομάτες και κασέρι