Πατάτες γεμιστές με κατίκι και γιαούρτι

Πατάτες γεμιστές με κατίκι και γιαούρτι

Πατάτες γεμιστές με κατίκι Δομοκού και γιαούρτι. Μια πολύ εύκολη συνταγή
για πατάτες γεμιστές πολύ ελαφριές και πολύ εύγευστες για να συνοδεύσετε τα ψητά σας. Μια συνταγή του Σεφ. Δ. Σκαρμούτσου που θα αγαπήσετε.

Υλικά συνταγής

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 φρέσκο κρεμμυδάκια
  • μαϊντανό 
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο αφού τις αλατίσουμε με χοντρό αλάτι.
    Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για 30 – 40 λ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 – 200°C.
  2. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κρεμώδες τυρί, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Ξετυλίγουμε τις πατάτες από το αλουμινόχαρτο και με ένα μαχαίρι κάνουμε μια βαθιά χαρακιά και ανοίγουμε την πατάτα. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις καυτές πατάτες με το μείγμα.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες γεμιστές με κατίκι και γιαούρτι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.