Πατάτες φούρνου με τσίλι πασπαλισμένες με τυρί τσένταρ

Πατάτες φούρνου με τσίλι πασπαλισμένες με τυρί τσένταρ

Μια συνταγή για πικάντικες υπέροχες πατάτες φούρνου με καρυκεύματα και τυρί. Ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό για τα ψητά σας.

Υλικά συνταγής

  • 5 μεσαίου μεγέθους κανονικές πατάτες ή γλυκοπατάτες
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη [*]
  • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς, λαδώνετε ένα ταψάκι και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Καθαρίστε, κόψτε σε κύβους τις πατάτες σας, βάλτε τες σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύστε τες με το ελαιόλαδο και ανακατέψτε. [**]
  3. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε όλα τα καρυκεύματα και το αλάτι, ανακατεύετε τα καλά και πασπαλίστε τις πατάτες. Τις ανακατεύετε να πάει το μείγμα παντού και τις βάζετε στο ταψί προσθέτοντας λίγο νερό.
  4. Ψήστε για 40-45 λ  περίπου, ανακατεύοντας να ροδίσουν από όλες τις πλευρές,  μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με πιρούνι. Μόλις τρυπιούνται και ροδίσουν πασπαλίστε με το τυρί και αφήνετε άλλα 5 λ μέχρι να λιώσει το τυρί. 

[*] Σε περίπτωση που δεν έχετε σκόρδο σε σκόνη προσθέστε 1 σκελίδα φρέσκο πολτοποιημένο.

[**] Για πιο γρήγορο και νόστιμο αποτέλεσμα “θωρακίστε” τις πατάτες σε φρυτέζα για 4-5 λ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και μετά μεταφέρτε τες στο ταψί.

 

Photo



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες φούρνου με τσίλι πασπαλισμένες με τυρί τσένταρ