Αναρτήθηκε στις 09/01/2015 σε Κυρίως πιάτα, Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές, Σως - Dressings
Πατάτες φούρνου & σος “Αγιολί” με μελωμένα σκόρδα και μαγιονέζα
Υπέροχες, τραγανές Πατάτες φούρνου με λαχταριστή σος “Αγιολί” με μελωμένα σκόρδα και μαγιονέζα. Απολαύστε τες σαν μεζέ, ορεκτικό ή συνοδευτικό.
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό πατατούλες baby
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο
- 3/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε καλά τις πατάτες εξωτερικά και τις κόβουμε στη μέση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τις πατάτες τις αλείφετε με τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με τη πάπρικα. Τις μεταφέρετε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
- Κόβετε στη μέση το κεφάλι του σκόρδου, το αλείφετε με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το τοποθετείτε στο ταψί μαζί με τις πατάτες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45′-50′ λεπτά μέχρι οι πατάτες να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις σκεπάζετε για να τις διατηρήσετε ζεστές.
- Παίρνετε το σκόρδο και το πιέζετε ώστε να βγάλετε τις φλούδες και να μείνουν τα εσωτερικά μελωμένα σκόρδα. Τα λιώνετε με ένα πηρούνι,τα βάζετε σε μπολ με τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Σερβίρετε τις ψητές πατάτες με τη σος “Αγιολί” * και απολαύστε τη.
09/01/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πατάτες φούρνου & σος “Αγιολί” με μελωμένα σκόρδα και μαγιονέζα