Πατάτες baby στο φούρνο

Πατάτες baby στο φούρνο

Τραγανές, πεντανόστιμες baby πατατούλες φούρνου… το τέλειο συνοδευτικό για το τραπέζι σας. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε νοστιμότατες και μυρωδάτες πατάτες φούρνου σερβιρισμένες ως συνοδευτικό των ψητών σας στο καθημερινό αλλά και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες  baby
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κλωναράκια θυμάρι, μόνο τα φύλλα τους
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό το οποίο πρέπει να καλύπτει τις πατάτες τελείως. Βάζετε τη κατσαρόλα σε  δυνατή φωτιά, αφήνετε τις πατάτες να βράσουν. Από την ώρα που θα κοχλάσει το νερό τις αφήνετε για 10 λ ακόμα και έπειτα τις σουρώνετε.
  2. Παίρνετε ένα πυρέξ φούρνου και τοποθετείτε μέσα τις σουρωμένες  πατάτες αφού τις έχετε πατήσει ελαφρώς με τα χέρια. Προσθέτετε στο πυρέξ και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λ και τις σερβίρετε ζεστές.

Tip: Βράζετε πρώτα τις πατάτες για να γίνουν ακόμη πιο τραγανές.

Πηγή