Πατάτες baby πεντανόστιμες στη λαδόκολλα

Πατάτες baby πεντανόστιμες στη λαδόκολλα

Πεντανόστιμες, μυρωδάτες πατατούλες μπέιμπι ψημένες στη λαδόκολλα. Μια απλή, πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε το απόλυτο, γευστικότατο συνοδευτικό πιάτο με τα ψητά σας που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε. Συνοδέψτε τες πατάτες σας με μια σάλτσας φέτας και απογειώστε τη γεύση σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τις πατάτες
  • 1½ κιλό μικρές πατάτες baby, πλυμένες καλά, με τη φλούδα τους
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι μουστάρδα με κόκκους
  • 2 μικρών λεμονιών το χυμό
  • 3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
  • 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
  • 2-3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Για τη σάλτσα φέτας
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1 μικρού λεμονιού το χυμό
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • λίγο φρέσκο άνηθο χοντροκομμένο
  • λίγη φρέσκια ρίγανη χοντροκομμένη
  • λίγο θυμάρι χοντροκομμένο
  • ελάχιστο αλάτι (μετά από δοκιμή) και πιπέρι 
  • Για το σερβίρισμα
  • νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις πατάτες: Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  2. Στρώνετε 2 μεγάλες λαδόκολλες (κατά προτίμηση τις σκουρόχρωμες καφέ και όχι το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) στο μεγάλο ταψί του φούρνου. Ρίχνετε πάνω τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και το σκόρδο.
  3. Τις περιχύνετε με το μείγμα του ελαιόλαδου και κλείνετε σφιχτά τις λαδόκολλες σε πακέτο. Ασφαλίζετε το πακέτο με σπάγκο μαγειρικής όπως είναι πάνω στο ταψί και ψήνετε τις πατάτες στον προθερμασμένο φούρνο για 1:10-1:30 ώρα ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι πατάτες σας.
  4. Για τη σάλτσα φέτας: Σε ένα μίξερ με μαχαίρια ρίχνετε τη φέτα με το γιαούρτι, τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθεί ελαφρώς η φέτα. Στη συνέχεια προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, εκτός από το αλάτι, και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια λείο μείγμα σε υφή χωρίς να το παραχτυπήσετε. 
  5. Δοκιμάζετε το αλάτι και αν απαιτείται ρίχνετε λίγο αλάτι, ανακατεύετε και μετά σερβίρετε τη σάλτσα σας σε μπολ περιχυμένη με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλισμένη με λίγο τσίλι, μαζί με τις ζεστές πατατούλες μπέιμπι.

Βασική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες baby πεντανόστιμες στη λαδόκολλα