Πατάτες με αυγά και τυρί στο φούρνο

Πατάτες με αυγά και τυρί στο φούρνο

Πατάτες, αυγά, λιαστές ντομάτες και τυρί τσένταρ στο φούρνο. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να απολαύσετε το τέλειο πρωινό ή πρόχειρο γεύμα ή δείπνο ή ακόμα και συνοδευτικό με τα ψητά σας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα γευστικό με εξαιρετική πλούσια γεύση πιάτο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2/3 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, διατηρημένες σε λάδι, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 9 μεγάλα αυγά
  • 3 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη “HOT” (ή απαλής γεύσης επιλογής σας)
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 ¼ φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 450 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και λαδώνετε με τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος με διάσταση βάσης 23×33 εκ. 
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε πολύ καλά, σε μέτρια φωτιά τις 2 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ ακόμα να βγάλει το άρωμά του. Τέλος ρίχνετε και τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά για άλλα 5 λ. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα αυγά και τη μουστάρδα και τα χτυπάτε με αυγοδάρτη πολύ καλά. Προσθέτετε το γάλα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το χτύπημα απαλά να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε το τριμμένο τυρί, τις τριμμένες πατάτες και το μείγμα τηγανιού (κρεμμύδι, σκόρδο, λιαστές ντομάτες) και ανακατεύετε με μεγάλο κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. 
  4. Μεταφέρετε το μείγμα από το μπολ στο λαδωμένο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνειά του και ψήνετε για 35-45 λ ή μέχρι “πάρει” η επιφάνειά του ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό με μια μεγάλη σαλάτα επιλογής σας. 

[*] Προαιρετικά για να γίνει πιο εύκολο το τρίψιμο της πατάτας στο τρίφτη, καθαρίζετε, πλένετε και βράζετε τις πατάτες σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό για 5 λ μόνο, απλά για να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν καλά τις τρίβετε πιο εύκολ στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατάτες με αυγά και τυρί στο φούρνο