Παστουρμαδοπιτάκια ατομικά

Παστουρμαδοπιτάκια ατομικά

Μια εύκολη συνταγή για έναν υπέροχο πικάντικο μεζέ. Παστουρμαδοπιτάκια ατομικά με άρωμα Καισαρείας… Ένα μεζεδοπιτάκι “ταμάμ” για μερακλήδες για να το απολαύσετε με μια παγωμένη μπυρίτσα.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • Για τη γέμιση:
  • 14 φέτες παστουρμά
  • 300 γρ. τυρί κασέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 3 ντοματάκια κονσέρβας ολόκληρα ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες ψιλοκομμένες
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • πιπέρι
  • μαυροκούκι ή σουσάμι για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε και  στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί που θα χωρέσει 20-22 “μπουρεκάκια” παστουρμά.
  2. Παίρνετε το παστουρμά. Αν θέλετε να μειώσετε το έντονο άρωμά του, αφαιρείτε το “τσιμένι” του δηλ. το πικάντικο περίβλημά του περιμετρικά. Τον ψιλοκόβετε και τον βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το τυρί, τα ντοματάκια, τη πιπεριά Φλωρίνης όλα ψιλοκομμένα, τα αυγά, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν.
  3. Κόβετε τα φύλλα κρούστας (έτσι όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο) κατά μήκος στη μέση. Παίρνετε μια λωρίδα φύλλου, τη λαδώνετε καλά, βάζετε στην άκρη λίγη από τη γέμιση, τυλίγετε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσετε λίγο τη γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.
  4. Τα τοποθετείτε τα παστουρμαδοπιτάκια σε ταψί, τα βουρτσίζετε με ελαιόλαδο, τα πασπαλίζετε (προαιρετικά) με μαυροκούκι ή σουσάμι και τα ψήνετε στο χαμηλό ράφι στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε μαζί με γιαούρτι στραγγιστό.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παστουρμαδοπιτάκια ατομικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.