Παστουρμαδόπιτα χωρίς φύλλο

Παστουρμαδόπιτα χωρίς φύλλο

Παστουρμαδόπιτα χωρίς φύλλο. Μια πανεύκολη συνταγή για μια πολύ νόστιμη και πολύ απλή στη παρασκευή της πίτα χωρίς φύλλο με την ιδιαίτερη γεύση του παστουρμά.

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 3 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 8 φέτες παστουρμά κομμένες σε μικρά καρεδάκια
  • 250 γρ. κασέρι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 6 αυγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 κ.γ. μπαχάρι
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τυλίγουμε  το φύλλο κρούστας σε ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες – φετάκια πάχους μισού εκατοστού. Αφρατεύουμε με τα δάχτυλα τα ρολάκια της ζύμης για να ξεδιπλώσουν και να απλώσουν σαν μακαρόνια. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  2. Ψιλοκόβουμε το παστουρμά, τρίβουμε τα τυριά και τα ρίχνουμε στο μπολ με φύλλο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά, προσθέτουμε τις 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος και το μπαχάρι, πιπέρι (αλάτι μετά από δοκιμή) και περιχύνουμε το μείγμα φύλλου παστουρμά.
  3. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι και μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι μεσαίου μεγέθους που έχουμε βουτυρώσει καλά. Απλώνουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί τσένταρ και ψήνουμε τη πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παστουρμαδόπιτα χωρίς φύλλο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.