Το παστίτσιο του “τεμπέλη”

Το παστίτσιο του “τεμπέλη”

Ένα παστίτσιο της στιγμής χωρίς μπεσαμέλ. Μια συνταγή για μια υπέροχη πίτα με λίγα υλικά, πολύ απλό στην κατασκευή του αλλά πολύ χορταστικό και νοστιμότατο.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο. 5 ή 3
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 3/4 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 200 ml ντοματοχυμός
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας + 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κανέλα και γαρύφαλο σε σκόνη ανάμεικτα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό, 3 λ λιγότερο από το χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία. Τα σουρώνετε, τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και τα πασπαλίζετε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κιμά, θρυμματίζοντάς τον σε σβώλους με ένα πιρούνι. Όταν αλλάξει χρώμα, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 2 λ ακόμα ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνετε το κρασί, ανακατεύετε και μόλις “εξατμισθεί” το αλκοόλ προσθέτετε το πελτέ, τη ζάχαρη, το κανελογαρύφαλλο, το φύλλο δάφνης και ανακατεύετε καλά για 1/2 λ να διαλυθεί ο πελτές. 
  4. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το σκεύος σας και αφήνετε το κιμά να βράσει για 20 λ περίπου, φροντίζοντας να μη στεγνώσει τελείως από τη σάλτσα του. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, αφαιρείτε το φύλλο δάφνης, ρίχνετε το κιμά μέσα στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά.
  5. Θρυμματίζετε τα τη φέτα με τα χέρια σας τη προσθέτετε και αυτή στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια-κιμά και ανακατεύετε. Χτυπάτε τα αυγά σε μικρό μπολάκι τα ρίχνετε και αυτά στη κατσαρόλα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. 
  6. Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και το στρώνετε με 4 φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο, λαδωμένα ένα ένα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα φύλλα και τα στρώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Σκεπάζετε τη πίτα με άλλα 4 φύλλα, λαδωμένα ένα ένα και ψήνετε τη πίτα σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45-50 λ περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα. 

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Το παστίτσιο του “τεμπέλη”

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.