Παστίτσιο με πένες

Παστίτσιο με πένες

Ένα υπέροχο πεντανόστιμο παστίτσιο με πένες και με μια πανεύκολη αφράτη μπεσαμέλ. Ένα αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους φαγητό…

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο πένες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί φέτα ή ανθότυρο
  • Για τον κιμά:
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 ώριμες ντομάτες, και 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι κύμινο και ρίγανη
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Για την μπεσαμέλ:
  • 1 1/2 – 2 δόσεις μπεσαμέλ ανάλογα με τις προτιμήσεις σας (βλέπε συνταγή εδώ)
  • λίγο μοσχοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κιμά: Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 2-3 λεπτά μετά προσθέτουμε τον κιμά και τον μαϊντανό. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστεί καλά και ο κιμάς, προσέχοντας να μην μας σβολιάσει.Όταν είναι έτοιμος τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε μέσα μαζί με τον ντοματοπελτέ. Αλατίζουμε ρίχνουμε μέσα και τα μπαχαρικά μας (το πιπέρι, τη ρίγανη το κύμινο και το θυμάρι) και αφήνουμε τον κιμά μας να σιγοβράζει για 7-8 λεπτά ακόμα.
  2. Για τις πένες: Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 9 λεπτά .Τις σουρώνουμε δεν τις πλένουμε, τις βάζουμε πάλι στη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το μισό ανθότυρο. Ανακατεύουμε τις πένες να πάει παντού το τυρί.
  3. Για τη μπεσαμέλ: Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. 
  4. Για τη συναρμολόγιση: Σε ένα μεγάλο πυρέξ βάζουμε μια στρώση μακαρόνια, μια στρώση κιμά, ξανά μια στρώση μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τον ανθότυρο που έχουμε κρατήσει αφήνοντας και πάλι 2-3 κ.σ. για να πασπαλίσουμε στην μπεσαμέλ. 
  5. Για το ψήσιμο: Στρώνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο θρυμματισμένο τυρί και ψήνουμε το παστίτσιο μας στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λ περίπου μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.