Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου και κρέμα τυριού

Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου και κρέμα τυριού

Ένα ελαφρύ, πεντανόστιμο light πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή για να γλιτώσετε θερμίδες και να κερδίσετε νοστιμιά… Ένα υπέροχο παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου και κρέμα τυριού, εύκολο στη παρασκευή του, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη τέλεια γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. πέννες
  • 120 γρ. “γραβιέρα” light, τριμμένη
  • Για τον κιμά:
  • 500 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, ελαφρώς χτυπημένα στο multi
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1/4 ματσάκι δυόσμου + 1/4 ματσάκι βασιλικού + 1/4 ματσάκι μαϊντανού, μόνο τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα (αν δεν βρείτε κάποιο από τα μυρωδικά, βάζετε περισσότερα από τα άλλα)
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη κρέμα τυριού:
  • 500 γρ. τυρί κότατζ (ή ανθότυρο)
  • 2 αυγά + 2 ασπράδια αυγού
  • 1/2 κ.γ. σπόροι κάρδαμου, καλά κοπανισμένοι ή μοσχοκάρυδο
  • αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό βράζετε τις πέννες 2 λ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφετε στις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε καλά. 
  2. Για το κιμά: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο πασπαλισμένα με λίγο αλάτι για 1 λ. Προσθέτετε 100 ml ζεστό νερό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 8 λ. Ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα, δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 1-2 λ μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. 
  3. Ρίχνετε στη κατσαρόλα το κιμά και τη δάφνη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λ, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει και γίνει σπυρωτός ο κιμάς. Προσθέτετε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και 300 ml νερό και μαγειρεύετε για περίπου 10-15 λ μέχρι να γίνει ο κιμάς. 
  4. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε τη δάφνη και ρίχνετε στη κατσαρόλα τα μυρωδικά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πέννες και τη γραβιέρα και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ορθογώνιο ταψί και στρώνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια. 
  5. Για τη κρέμα τυριού: Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τη κρέμα και τα ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν. Απλώνετε τη κρέμα πάνω από το μείγμα πέννες-κιμά στο ταψί, στρώνετε ομοιόμορφα την επιφάνειά του και το ψήνετε, σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του. 

45

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου και κρέμα τυριού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα