Παστιτσάδα με μοσχάρι

Παστιτσάδα με μοσχάρι

Παστιτσάδα με μαλακό κοκκινιστό μοσχαράκι και χοντρά μακαρόνια. Μια υπέροχη Επτανησιακή συνταγή (photo) που σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Η παστιτσάδα γίνεται με αρκετές παραλλαγές με μοσχαράκι ή κόκκορα και χοντρά μακαρόνια. Πεντανόστιμη και εξαιρετικά αρωματική συνταγή λόγω των πολλών μπαχαρικών. Απλά δοκιμάστε τη!!!

Υλικά συνταγής

  • 1.200 γρ. μοσχαράκι, ποντίκι ή χτένι σπάλας ή μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ½ κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά σε σκόνη, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κύμινο, πάπρικα
  • 1 μικρό φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κιλό μακαρόνια Νο. 3 ή 5
  • αλάτι πιπέρι
  • τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή ξερή μυζήθρα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο με 1 κ.σ. βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια κρέατος, σε παρτίδες, για 3 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα μεταφέρετε από τη κατσαρόλα σε μπολ και τα διατηρείτε ζεστά.  
  2. Μειώνετε σε μέτρια τη θερμοκρασία, ρίχνετε στη κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ξαναβάζετε τα κομμάτια κρέατος στη κατσαρόλα, τα πασπαλίζετε με το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύετε να βγάλουν το άρωμά τους. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το τοματοχυμό, το πελτέ, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης και 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό ή πιο πολύ για να σκεπάζει το κρέας.
  3. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει για 1:20 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και “δέσει” η σάλτσα. Δεκαπέντε (15) λ πριν το τέλος του βρασίματος αλατοπιπερώνετε το φαγητό σας.
  4. Στο μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια σας, σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό σύμφωνα τις οδηγίες συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο φρέσκο βούτυρο ζεσταμένο καλά. 
  5. Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα, μοιράζετε από πάνω το κρέας, περιχύνετε με τη σάλτσα του κρέατος, πασπαλίζετε με τη τριμμένη κεφαλογραβιέρα και προαιρετικά με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παστιτσάδα με μοσχάρι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.