Πασχαλινό σοκολατένιο κέικ με πορτοκάλι και ινδοκάρυδο

Πασχαλινό σοκολατένιο κέικ με πορτοκάλι και ινδοκάρυδο

Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο Πασχαλινό κέικ. Ένα σοκολατένιο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού και ινδοκάρυδο, διακοσμημένο με πασχαλινά αυγά και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, για το Πασχαλινό τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική 
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4-5 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 αυγά 
  • 1 φλ. τσαγιού (160 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 1 ¾ φλ. τσαγιού (150 γρ.) ινδοκάρυδο αποξηραμένο
  • 5-6 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • ζάχαρη άχνη και μικρά πασχαλινά αυγά [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 ° C. Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψάκι στρογγυλό διαμέτρου 22 εκ. 
  2. Τοποθετείστε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού με μεγάλο μπολ και χτυπήστε το με το μίξερ για 4 περίπου λεπτά μέχρι να έχετε ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως.
  3. Τέλος προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι τη καρύδα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 5 λ στο ταψί και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το διακοσμείτε με πασχαλινά αυγά και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

[*] Φτιάξτε τα δικά σας πασχαλινά αυγά με πανεύκολα Μάρζιπαν [βλέπε συνταγή εδώ]



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πασχαλινό σοκολατένιο κέικ με πορτοκάλι και ινδοκάρυδο