Πασχαλινό μπράουνις με σοκολατένια αυγουλάκια

Πασχαλινό μπράουνις με σοκολατένια αυγουλάκια

Το απόλυτο, αφράτο και πεντανόσιμο σοκολατένιο μπράουνις φορτωμένο με σοκολατένια Πασχαλινά αυγουλάκια. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό γλυκό για να κεράσετε τους καλεσμένους σας το Πάσχα αλλά για να το απολαύσετε εσείς με το καφέ σας ή το τσάι σας. 

Υλικά συνταγής

  • 185 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 185 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 275 γρ. καστανή ζάχαρη 
  • 85 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. σκόνη κακάο
  • 200 γρ. σοκολατένια αυγουλάκια mini  με γέμιση κακάο ή φράουλα κομμένα στη μέση (ΙΟΝ Αυγοσοκολατίνια” ή άλλα γεμιστά σοκολατένια αυγά επιλογής σας)
  • 1 φακελάκι (38 γρ.) γρ. σοκολατένια Smarties
  • μερικά διακοσμητικά πασχαλινά κοτοπουλάκια (προαιρετικά αν σερβίρετε στα παιδιά) για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια βουτύρου και κουβερτούρας ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να έχετε ένα λείο ρευστό μείγμα. Εναλλακτικά τα λιώνετε σε φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντάς τα ανά 10 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσουν καλά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει και έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. και το στρώνετε με 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος τα οποία θα στρώσετε σταυρωτά στο ταψί για να ξεφορμάρετε εύκολα το μπράουνις. 
  3. Βάζετε τη καστανή ζάχαρη στο μούλτι και τη χτυπάτε για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να λεπτύνει. Τη μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε και τα αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός στη μέγιστη ταχύτητα για 5-8 λ ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος το μείγμα σας και γίνει παχύ και κρεμώδες. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ το μείγμα λιωμένης σοκολάτας βουτύρου και το ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. 
  4. Κοσκινίζετε στο μπολ, πάνω από το σοκολατένιο μείγμα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σκόνη κακάο και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα, χωρίς να το δουλέψετε πολύ και ξεφουσκώσει. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το στρώνετε ομοιόμορφα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 22 λ.
  5. Εν τω μεταξύ κόβετε το 1/3 των γεμιστών σοκολατένιων αυγών στη μέση και χονδρο-θρυμματίζετε άλλα 1/3 της ποσότητας. Μετά τα 22 λ ψησίματος βγάζετε το μπράουνις από το φούρνο και πιέζετε στην επιφάνειά του τα κομμένα στη μέση αυγουλάκια, με τη κομμένη πλευρά προς τα πάνω και πασπαλίζετε ομοιόμορφα την επιφάνειά του με τα χονδρο-θρυμματισμένα αυγουλάκια.  Ξαναβάζετε το μπράουνις στο φούρνο και το ψήνετε για άλλα 5 λ. 
  6. Βγάζετε το μπράουνις από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστό γαρνίρετε την επιφάνειά του με τα υπόλοιπα 1/3 ολόκληρα γεμιστά αυγουλάκια και με τα smarties. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς και μετά το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε, το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το διακοσμείτε (προαιρετικά) με τα πασχαλικά κοτοπουλάκια και σερβίρετε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πασχαλινό μπράουνις με σοκολατένια αυγουλάκια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.