Αναρτήθηκε στις 01/04/2018 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Πασχαλινές σοκολατένιες “φωλιές”
Δώστε μια εορταστική νότα στο Πασχαλινό τραπέζι. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή(από εδώ) για ένα πανεύκολο σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με 4 μόνο υλικά.
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 200 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα
- 100 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη (φρέσκια ή αποξηραμένη)
- 35-40 μικρά χρωματιστά πασχαλινά αυγά εμπορίου ή φτιάξτε μόνοι σας με μάρζιπαν (βλέπε συνταγή εδώ)
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε τις σοκολάτες σε κομματάκια και τις λιώνετε σε μπεν μαρί. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μόλις μισοκρυώσει προσθέστε το ινδοκάρυδο και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθεί πλήρως.
- Σε μεγάλο δίσκο τοποθετείτε μια λαδόκολλα. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνετε μείγμα και δημιουργείτε πάνω στη λαδόκολλα “φωλιές” σοκολατένιας διαμέτρου 7 εκ. περίπου. Με το πίσω μέρος του κουταλιού κάνετε ένα μικρό “βαθούλωμα” στο κέντρο κάθε φωλιάς όπου θα τοποθετείσετε τα αυγουλάκια.
- Τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσουν. Τοποθετείτε στο κέντρο μικρά πασχαλινά αυγουλάκια ή φτιάξτε μόνοι σας πολύχρωμα αυγουλάκια με μάρζιπαν και σερβίρετε.
01/04/2018
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πασχαλινές σοκολατένιες “φωλιές”